Hoveniers met het hart op de groene plaats

Heerlijk, genieten van het buitenleven. Genieten van een tuin die elk seizoen weer een andere charme heeft. Bent u ook zo'n buitenliefhebber? Wij ook. 'Wij' zijn Hoveniersbedrijf Janson. Al 25 jaar realiseren we tuinen waar mensen van houden. Omdat we zélf ook van ons werk houden. Niets mooiers dan een tuin aanleggen of onderhouden. Niets leukers dan een boom in model snoeien of sierbestrating in een creatief patroon aanleggen.

Zoekt u zo'n hovenier met een groen hart? Dan gaan we graag voor u aan de slag. Zoals we ook voor andere opdrachtgevers doen in een grote cirkel rond Stompwijk: Den Haag, Wassenaar, Leiden, Bloemendaal, Zeist en Laren zijn plaatsen waar u onze hoveniers regelmatig tegenkomt. We zijn een allround-hovenier. Eén die ook grotere projecten efficiënt aan kan. We hebben méér eigen materieel. Méér materialen standaard op voorraad. En méér specialisten in eigen huis, zoals aparte onderhoudsteams, boomspecialisten en een eigen timmerman.

Hoveniers met veel ervaring

Met Hoveniersbedrijf Janson kiest u voor zekerheid. Onze hoveniers zijn één voor één jarenlang ervaren en goed opgeleid. Bovendien zijn het vakmensen met goede omgangsvormen. We respecteren uw privacy. Bij aanleg laten we uw tuin elke dag netjes achter. We komen afspraken na. En we zijn een hovenier bij wie u van service op aan kunt.

Milieubewuste hoveniers

Omdat we elke dag van de natuur genieten, maken we ons ook sterk voor het milieu. Tuinafval wordt verwerkt tot compost, zonnepanelen zorgen voor de stroomvoorziening op ons bedrijfspand. Wat wilt u nog meer?

DIENSTEN

Wat kan Hoveniersbedrijf Janson voor u doen?

Wilt u een nieuwe tuin laten aanleggen of een bestaande laten renoveren? Wilt u uw tuin zomer- of winterklaar laten maken of elke week een hovenier op bezoek? Heeft u al een eigen tuinarchitect of maken wij een creatief ontwerp? U merkt, met een hoveniersbedrijf als Janson kunt u alle kanten uit. Veelzijdigheid is onze specialiteit. Ontwerp, aanleg, onderhoud of sierbestrating: we doen het graag en goed.

Ontwerpers die vooruit kunnen denken

Weet u wat een tuin ontwerpen tot zo'n apart vak maakt? Dat is de kunst om vooruit te kunnen denken. Het duurt immers nog een paar jaar voor een nieuwe tuin allure heeft.
Een goede ontwerper 'ziet' die tuin al voor zich. Die ontwerpen creëren we, bij Janson Hoveniers. Op basis van jarenlange ervaring én vooral met veel gevoel voor creativiteit.
 

Ontwerpen doen we samen. U en wij. Wat zijn uw wensen? Wordt het een tuin om te lezen of te loungen? Om te spelen of om in te leven? We inspireren en adviseren. Aan de tekentafel krijgt uw ideale tuin vervolgens vorm. We spelen met maten, met afmetingen, met materialen, planten en struiken. We zoeken contrasten of juist de harmonie in het ontwerp. Om precies dat tuinontwerp te presenteren waar u blij mee bent.

Voor grote en kleinen tuinen

Hoveniersbedrijf Janson ontwerpt tuinen op elke gewenste oppervlakte. En in elke gewenste stijl: strak of juist landelijk, design of warm. Heeft u zelf al een eigen tuinarchitect? In dat geval gaan we met alle plezier met dat ontwerp aan de slag. Om het exact zo uit te voeren zoals uw tuinarchitect het voor ogen ziet.

Veelzijdig in
de aanleg van tuinen

Geen veelzijdiger vak als tuinen aanleggen. Grond bewerken, afstandsmaten uitzetten, niveauverschillen aanbrengen, funderingen leggen voor vijvers en terrassen, beplanten… Een ervaren hovenier maakt het verschil. Die hoveniers vindt u bij Hoveniersbedrijf Janson.

We hebben eigen teams met maar één specialisme: nieuwe tuinen aanleggen. Grote en kleine tuinen. Landelijke of strakke tuinen. Onderhoudsvrije tuinen of tuinen voor mensen met groene vingers.

Materieel in eigen huis
Alle materieel dat een hovenier nodig heeft, hebben we in eigen huis: van een knijpwagen tot een trekker op rupsbanden die zonder iets te beschadigen door een huis kan rijden om achterom te komen. In de eigen opslag in Stompwijk houden we altijd voorraden aan van de meest gebruikte materialen. Die materialen kunnen we in het groot inkopen - waardoor we ook prijstechnisch een aantrekkelijke hovenier zijn.  

Een complete tuin aanleggen

We staan in voor een professionele aanleg en een juiste beplanting, rekening houdend met de omstandigheden. Natuurlijk kunt u rekenen op een omruilgarantie als een plant of struik niet aanslaat. En we leggen uw tuin compleet aan. Ook betonnen elementen, bakken en andere decoratie installeren we met zorg. Een eigen timmerman staat voor u klaar om bijvoorbeeld pergola's, vlonders of schuttingen te maken. Of zelfs een tuinhuisje op maat. We hebben ook nog de specialisten die sierbestrating in de meest creatieve patronen realiseren.

Regelmatig onderhoud maakt er méér tuin van

Hét geheim van een tuin die oogt als een plaatje? Vakkundig onderhoud. Het is vooral de regelmaat in snoeien en kappen die de structuur in uw tuin in stand houdt. Die de zichtlijnen versterkt of juist voorkomt dat er 'donkere' hoekjes ontstaan. Hoveniersbedrijf Janson is die specialist. Eigen onderhoudsteams staan ervoor garant dat een mooie tuin een mooie tuin blijft.  

Dat vraagt een goede kennis van bomen, struiken en planten. Dat vraagt gevoel voor de verhoudingen in een tuin. En dat vraagt vooral de durf om te snoeien. Zodat uw tuin weer 'lucht' krijgt. Ook het boomonderhoud is bij ons in vertrouwde handen. Wij hebben er niet alleen de materialen voor, maar ook vakmensen met de juiste opleiding.  

Ook met onderhoudsabonnement
Met een betrouwbare aanpak gaan we bij u te werk. Tweemaal per jaar voor een zomer- of winterbeurt of elke week, om uw tuin in optimale conditie te brengen. Op basis van een onderhoudsabonnement of na een eenmalig telefoontje van uw kant. Dit is ook een prima oplossing voor bedrijfstuinen. Ook renovatie van tuinen is voor ons dagelijks werk. Niet alleen in opdracht van particuliere tuinliefhebbers, maar ook voor vastgoedinvesteerders die een huis inclusief tuin een make-over willen geven.

De bestrating die elke tuin eruit laat springen

Vaak is bestrating het sluitstuk van de tuin, letterlijk en figuurlijk. Niet bij Hoveniersbedrijf Janson. Tegels en klinkers zijn voor ons juist elementen die in een tuin het verschil kunnen maken. Of juist materialen die een geheel ander accent aan uw tuin kunnen meegeven.  

Daarom hebben we nog vaklieden in dienst die het ambacht van het bestraten in de vingers hebben. Inderdaad, een ambacht: als ergens het belang van vakmanschap telt, is het hier.  

Specialisten met kennis van straten

We beheersen het gehele scala. Van bestraten met keramische tegels tot en met Oudhollandse klinkers. En van het straten in een klassiek patroon tot en met de meest creatieve samenstellingen. Naast de aanleg van nieuw straatwerk kunnen we ook uw bestaande bestrating weer haar oude uitstraling teruggeven.

PROJECTEN

Bekijk het werk van Janson

Wilt u een goede indruk krijgen van de breedte van ons werk?
Bekijk dan de vele voorbeelden die we voor u hebben verzameld op deze pagina. 

LANGE VOORHOUT: Bij dit project zijn de hoveniers van Janson met oude klassieke granietkeitjes aan het bestraten in waaierverband.

ZOETERMEER: Onze tuinbestrating specialiste in actie.

BERKEL RODENRIJS: Hier zijn we van een stuk grasland een tuin aan het maken. De oude hekwerken worden vervangen door kastanjehekken.

VOORSCHOTEN: Aan de hand van het ontwerp van onze tuinarchitect wordt het huis voorzien van een complete nieuwe voortuin.

DEN HAAG: Periodiek onderhoud aan een bedrijfstuin.

WASSENAAR: Hierbij hebben we een parkeerplaats aangelegd met oude klassieke keiformaat klinkers.

WASSENAAR: Eindresultaat parkeerplaats met oude klassieke keiformaat klinkers.

LEIDSCHENDAM: compleet nieuwe tuin, inclusief plaatsing van schuttingen, aanleg vijver en bestrating.

PROVINCIE ZUID-HOllAND: Ontwerp, realisatie en periodiek onderhoud rotonde.

LEIDEN: Aan de hand van een door ons gemaakt tuinontwerp aanleg en onderhoud achtertuin.

STOMPWIJK: Hier hebben we een Paddock gemaakt met drainage en speciaal paardenbakzand.

STOMPWIJK: Eindresultaat Paddock met drainage en speciaal paardenbakzand.

REFERENTIES

WAT ZEGGEN ONZE KLANTEN

Bekijk hier de referenties van verschillende klanten. Benieuwd wie u onder meer zijn voorgegaan?

 • Ik werk al jaren samen met Joost Janson. Ik bouw huizen en als de bewoners vragen om een hovenier, dan geef ik verschillende namen door. Uiteindelijk kiezen er dan veel mensen voor Joost Janson.

  Ik heb zelf ook voor Joost gekozen, omdat hij betaalbaar is, hij denk goed met mij als klant mee en heeft ook inzicht in zijn vakgebied. Voeg daar aan toe dat hij echt flexibel is (en dat niet alleen maar zegt te zijn) en met prettige mensen werkt. Dan hoef je eigenlijk niet meer verder te zoeken, Joost doet gewoon precies wat je wilt maar denkt wel met je mee. Mijn tuin ziet er altijd prima uit, dankzij Joost Janson!

  Nic van Velzen
 • Ik heb Joost leren kennen via een vriend waar hij de tuin al bij onderhield. Ik ben heel blij met Joost, hij is echt een toppertje!

  Hij denkt niet alleen mee in ontwerp, maar ook met je portemonnee. Waar ik woon zijn er genoeg bedrijven die alleen al vanwege de buurt een hogere prijs rekenen. Dat doet Joost niet. Hij rekent de eerlijke prijs, die hij er ook voor moet rekenen.

  Toen Joost voor het ontwerp van de tuin bij ons langs kwam, vroeg hij of hij ook binnen mocht kijken. Hij wilde namelijk de stijl die we binnen hebben ook naar buiten trekken. Dat sprak mij meteen aan. Hij heeft bij ons de juiste snaar geraakt, vandaar dat we ook helemaal weg zijn van hem.

  Ik heb Joost ook bij al mijn vrienden al aangeraden, hij is gewoon super goed. Joost staat ook open voor verbetering. Als ik een keer iets zie waar hij wat kan verbeteren, waardeert hij het als ik het zeg.

  Ruby de Ridder
 • Ik ben de tweede klant van Joost, zolang ben ik al klant bij hem. Mijn schoonvader was de eerste! Joost heb ik altijd mijn tuin laten onderhouden. De reden daarvoor is heel simpel: hij doet het veel sneller dan ik. Waar ik een hele dag over doe om in de tuin voor elkaar te krijgen, heeft Joost maar 2 uur voor nodig.

  Joost is ook een alleskunner, alles wat met tuinen te maken heeft dat doet ie goed. Maar ook weet hij zijn bedrijf te laten groeien. Hij is als zelfstandige begonnen en heeft nu verschillende medewerkers in dienst. En toch is de kwaliteit gelijk gebleven. Dat alleen al is een prestatie!

  Leo Luiten
 • Joost werkt al jaren bij ons in de tuin. Hij doet vooral het zware en grotere werk, zodat ik alleen maar de kleine dingen bij hoef te houden in de tuin. Aan het begin van het seizoen maken we een planning wanneer hij komt, dat is nu een keer in de drie weken.

  Toen we hier kwamen wonen, waren we nieuw in het dorp en kenden we nog geen hovenier. De vorige bewoners hadden Joost de tuin aan laten leggen. Omdat Joost de tuin al kent, hebben we hem gevraagd het onderhoud voor ons bij te houden.

  Hij heeft medewerkers die gecertificeerd zijn om bijvoorbeeld een hoge treurwilg 1,5 meter te snoeien. Dan laat je dat dus met een gerust hart doen. Waar ze ook sterk in zijn is de communicatie. Ze zeggen wat ze doen en ze doen wat ze zeggen. Ze komen altijd de afspraak na. Ook al werken ze de hele dag in de tuin en bel ik ze overdag, dan bellen zij ’s avonds netjes terug.

  Heb ik een keer iets wat ik graag extra erbij wil, dan is dat nooit een probleem. Ik heb echt het gevoel dat ik een koning ben bij hen als klant!

  Gelukkig ben ik niet alleen tevreden, hij heeft ook de tuin van mijn neef in Heemstede helemaal opgeknapt. Ook dan laten ze weer hun flexibiliteit zien: ze hebben het met een andere opdracht gecombineerd zodat ze niet voor een tuin op en neer moesten rijden.

  Daardoor had mijn neef het gevoel dat de kosten ook enigszins in de hand zijn gebleven.

  Interview Albert Nolten
 • Ik heb een aantal jaar geleden een nieuwbouwwoning gekocht en pas na 1 jaar hebben wij de tuin aangelegd. Dat hebben wij bewust niet in een keer laten doen, maar eerst de terrassen achter, toen de voortuin en daarna de vlonders in de achtertuin.

  Wat ik vooral fijn vind aan Janson is de flexibiliteit die ze bieden. Daarnaast inventariseert Joost onze wensen en pas daarna gaat hij een ontwerp maken.

  Ze zijn heel snel geweest, eerst moest de bovenste laag zand weggehaald worden en dat hebben ze met een kraantje gedaan. Daarna hebben ze met de vrachtwagen direct het benodigde zand geplaatst. Doordat het grove werk snel ging, was er al vlot resultaat zichtbaar.

  Joost gaf ook goed advies. We hebben met hem samen in het tuincentrum gelopen en hij heeft ons meegenomen naar de groothandelsafdeling. Daar liet hij ons spelenderwijs zien welke plantjes we konden gebruiken in onze tuin. Hij gaf ook goed advies in de hoeveelheid. Zelf wil je al snel teveel meenemen, omdat het kleine plantjes zijn. Joost gaf als tip dat we echt minder nodig hadden, de planten moesten immers nog groeien!

  Wat Joost ook goed deed, was tegels voor ons bestellen. Wij wilden graag tegels die hij niet op voorraad had. Hij heeft ze voor ons besteld en uiteindelijk ook geleverd. Ook heeft hij meegeholpen en tips gegeven over het ingraven van een watervalletje. Dat heeft hij niet aangelegd maar dat hebben we zelf gedaan. Vooraf heeft hij daar ook in meegedacht en niets extra’s voor gerekend.

  Ik ben heel erg tevreden met Joost en zijn team.

CONTACT

En wat kunnen we voor ú doen?

Nieuwsgierig naar wat Hoveniersbedrijf Janson voor u kan doen? We maken graag een afspraak met u voor een vrijblijvend gesprek. Om op basis van uw wensen een al even vrijblijvende aanbieding te doen. Maak die afspraak daarom vandaag nog. Ook bij u gaan we met veel professionaliteit en plezier aan de slag!