Interview Albert Nolten

juni 28, 2016

Joost werkt al jaren bij ons in de tuin. Hij doet vooral het zware en grotere werk, zodat ik alleen maar de kleine dingen bij hoef te houden in de tuin. Aan het begin van het seizoen maken we een planning wanneer hij komt, dat is nu een keer in de drie weken.

Toen we hier kwamen wonen, waren we nieuw in het dorp en kenden we nog geen hovenier. De vorige bewoners hadden Joost de tuin aan laten leggen. Omdat Joost de tuin al kent, hebben we hem gevraagd het onderhoud voor ons bij te houden.

Hij heeft medewerkers die gecertificeerd zijn om bijvoorbeeld een hoge treurwilg 1,5 meter te snoeien. Dan laat je dat dus met een gerust hart doen. Waar ze ook sterk in zijn is de communicatie. Ze zeggen wat ze doen en ze doen wat ze zeggen. Ze komen altijd de afspraak na. Ook al werken ze de hele dag in de tuin en bel ik ze overdag, dan bellen zij ’s avonds netjes terug.

Heb ik een keer iets wat ik graag extra erbij wil, dan is dat nooit een probleem. Ik heb echt het gevoel dat ik een koning ben bij hen als klant!

Gelukkig ben ik niet alleen tevreden, hij heeft ook de tuin van mijn neef in Heemstede helemaal opgeknapt. Ook dan laten ze weer hun flexibiliteit zien: ze hebben het met een andere opdracht gecombineerd zodat ze niet voor een tuin op en neer moesten rijden.

Daardoor had mijn neef het gevoel dat de kosten ook enigszins in de hand zijn gebleven.